Veel kleine aanrijdingen door sneeuwval

11 februari 2010

DORDRECHT - Bij de politie in Dordrecht en Zwijndrecht zijn op 10 februari in de middag en avond zestien meldingen van verkeersongevallen met blikschade en één aanrijding met letsel binnengekomen.

Bij de aanrijdingen zonder letsel ging het in de meeste gevallen om eenzijdige ongevallen waarbij een auto bijvoorbeeld tegen een lantaarnpaal aanreed of kopstaart-botsinkjes met alleen blikschade tot gevolg. Bij een ongeval in Dordrecht liep een 24-jarige fietsster mogelijk een hersenschudding op, nadat ze door een automobilist vermoedelijk over het hoofd was gezien.

In bijna alle gevallen speelde de hevige sneeuwval een rol door gladheid en/ofe verminderd zicht. Aan de andere kant pasten de meeste weggebruikers hun verkeersgedrag goed aan de weersomstandigheden aan, door onder meer hun snelheid te minderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.