Straatmuzikanten niet meer welkom in Dordrecht

07 juli 2011

DORDRECHT - Straatmuzikanten veroorzaken in de gemeente Dordrecht dusdanig veel overlast dat ze op bepaalde plaatsen niet meer mogen spelen. De gemeente heeft een aantal specifieke straten en gebieden aangewezen waar niet meer gespeeld mag worden.
De gemeente hoopt met dit besluit dat het aantal klachten van omwonenden, winkeliers en winkelpersoneel af zal nemen.

In de afgelopen maanden kreeg de gemeente steeds meer klachten van omwonenden en winkeliers over straatmuzikanten die overlast veroorzaakten. Het gaat om geluidsoverlast.
Straatmuzikanten hadden tot nu toe geen vergunning nodig en mochten overal in de stad spelen. Vanaf 7 juli moeten ze een ontheffing aanvragen bij de gemeente indien ze willen spelen in de gebieden die nu aangewezen zijn als verboden gebied voor straatmuzikanten.
 
Het verbod wordt per 7 juli 2011 opgenomen in de APV, gemeente Dordrecht.
Het geeft de politie en de BOA’s van Toezicht een middel om handhavend op te treden door waarschuwingen en/of bekeuringen uit te delen.
 
Het verbod geldt voor de volgende lokaties :
- gebied dat begrensd wordt door de Oranjelaan, Toulonselaan, Burgemeester De Raadtsingel, Havenstraat, Korte Parallelweg, Achterhakkers, Prinsenstraat, Lange Geldersekade, Houttuinen, Varkenmarkt, Gravenstraat, Nieuwbrug, Voorstraat, Merwedekade, Bleijenhoek, Vest en Noordendijk en
- winkelcentra, treinstations, busstations en de directe omgeving ervan in alle wijken.

Voor het aanvragen van een ontheffing kunnen straatmuzikanten zich wenden tot de gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.