G-sporters beleven geweldige dag op Sportpark Oostpolder

24 juni 2013
G-sporters beleven geweldige dag op Sportpark Oostpolder

DRECHTSTEDEN - Het was weer een groot feest op zaterdag 22 juni voor vele sporters met een verstandelijke beperking op de Special Olympics Regionale Spelen op sportpark Oostpolder. Op deze sportdag was het mogelijk om deel te nemen aan bowling, tennis en voetbal. Ongeveer 100 deelnemers streden door weer en wind om de felbegeerde medailles.

Wie ’s ochtends een groep lopers door Papendrecht heeft zien lopen onder politiebegeleiding met een brandende toorts heeft een vast onderdeel van de openingsceremonie gezien, namelijk het ontsteken van de Flame of Hope die wereldwijd bij alle Special Olympics-evenementen brandt. Deze werd met veel bombarie het evenemententerrein binnen gebracht door Torch Run met alle sirenes van de politievoertuigen aan.

Het zijn namelijk altijd politiemensen die op deze manier, al lopend door de gemeente, aandacht vragen voor deze evenementen. Wijkteamchef Ron van Dijk sprak vervolgens samen met sporter Joost de eed uit met de rest van alle deelnemers. Dit alles natuurlijk niet voordat burgemeester De Bruijn alle sporters en vrijwilligers welkom had geheten en de vlag had gehesen.

Na de openingsceremonie waaierden alle sporters uit naar de Papendrechtse Bowlingvereniging en Voetbalvereniging Drechtstreek. Samen met Tennisvereniging TOP namen bijna zestig vrijwilligers het daarna over om de sporters een geweldige dag te bezorgen. Productmanager Marc Pelkman van Tandem Support, onderdeel van MEE Drechtsteden kijkt zeer tevreden terug op deze geslaagde dag:

“Al sinds 2005 organiseren wij dit evenement om de vier jaar in Papendrecht en het is elke keer weer feest! Maar bovenal zijn het steeds de verenigingen die zich keihard inzetten om er voor de deelnemers een mooie dag van te maken. Zonder hen kunnen wij het wel willen organiseren, maar komen we nergens. Hopelijk is een mooi ‘extraatje’ na dit jaar dat Tennisvereniging TOP een team gaat starten voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2009 startte het G-team bij PKC/Hagero.”

Tandem Support heeft dit evenement kunnen organiseren door de financiële ondersteuning van Aegon, Rabobank, fonds gehandicaptensport, de Vriendenloterij, stichting Papendrecht 900 en stichting Aelwijn Florisz. “Natuurlijk zou het helemaal leuk zijn als we dit evenement in 2017 weer mogen organiseren in Papendrecht, het wordt inmiddels traditie”.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.