De Prinsemarij feestelijk geopend

24 juni 2013
De Prinsemarij feestelijk geopend

DORDRECHT - Onder grote belangstelling is De Prinsemarij, waar wonen, zorg en welzijn samenkomen in één gebouw, zaterdag 22 juni officieel geopend. Ook het Wijkfeest Nieuw Krispijn, de braderie en het Krispijn Paviljoen zijn druk bezocht.

Drie bewoners, van een huur-, een koop- en een zorgwoning, zetten met een druk op de knop een kleurrijk confettikanon in werking. Daartoe werden ze uitgenodigd door fraai dansende waternimfen op stelten. Namens de bewoners van Nieuw Krispijn werd een vrolijke naamplaquette aangeboden 
aan Het Spectrum.
 
In De Prinsemarij aan de Nassauweg werken welzijn, ouderenzorg en gezondheidszorg nauw samen, om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar ondersteuning van het toenemend aantal thuiswonende ouderen in de wijk.
 
De bijzondere combinatie van functies werd benadrukt door bestuurder van Het Spectrum Jorn Nierstrasz, door directeur Wim van der Linden van verhuurder Trivire en door wethouder Harry Wagemakers.
 
Ruim tien jaar geleden werd dit bijzondere project voor het eerst besproken, waarvan de bouw uiteindelijk eind 2010 van start ging. In De Prinsemarij draagt de gemeente zorg voor welzijn, Het Spectrum voorziet in de ouderenzorg en het gezondheidscentrum is de schakel die deze twee werelden verbindt, aldus Nierstrasz. ,,De bewoners doen mee aan dit nieuwe denken en vinden het geweldig.'' Het gezondheidscentrum kon die dag zelfs al veel aanmeldingen verwerken.
 
Wim van der Linden bedankte oud-burgemeester Ronald Bandell, die ook aanwezig was, voor zijn inzet om het voormalige politiebureau te kunnen verwerven. ,,De Prinsemarij is een prachtig voorbeeld van wat samenwerking gebaseerd op lef, inzet en vertrouwen kan opleveren.'' Ook volgens wethouder Harry Wagemakers is De Prinsemarij een voorbeeld voor de rest van Nederland hoe de scheiding van wonen en zorg kan worden gerealiseerd. ,,Voor de toekomst is dit echt een concept waarvan we er meer zullen gaan zien.''
 
De bezoekers van de open dag konden een kijkje nemen in het restaurant, Wijkwinkel Nieuw Krijspijn, het Gezondheidscentrum De Prinsemarij en meedoen aan diverse activiteiten van Het Spectrum en MEE Drechtsteden. Buiten was er veel te doen vanwege het Wijkfeest en de braderie.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.