Aanpak overlast Energiehuis Dordrecht

27 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Aanpak overlast Energiehuis Dordrecht

DORDRECHT - De afgelopen twee maanden zijn bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) circa 30 klachten binnengekomen vanwege geluidsoverlast veroorzaakt door het Energiehuis in Dordrecht. Oorzaken zijn: de klimaatinstallatie, aankomende en vertrekkende bezoekers en het gebruik van een grand café voor feesten en partijen. OZHZ heeft geluidsmetingen verricht en geconstateerd dat geldende geluidsnormen worden overschreden. Om de overlast aan te pakken gaat OZHZ namens het bevoegd gezag over tot handhaving.
 
Last onder dwangsom
Om te zorgen dat de klimaatinstallatie gaat voldoen aan de geluidsnormen wordt bij het Energiehuis een last onder dwangsom opgelegd. Het Energiehuis moet maatregelen treffen om binnen de geldende geluidsnormen te blijven. De geluidsoverlast van grand café Khotinsky wordt veroorzaakt door harde muziek. Per direct moet Khotinsky aangekondigde feesten en partijen waarbij sprake is van versterkte muziek annuleren. Pas na aanvullend geluidsonderzoek en daaruit voortvloeiende maatregelen waarmee het geluid binnen de normen blijft, kunnen feesten en partijen met versterkte muziek mogelijk weer plaatsvinden.
 
Handhavingverzoeken
Naast klachten zijn er bij OZHZ ook verzoeken binnengekomen om handhavend op te treden tegen Khotinsky, Bibelot en het Energiehuis vanwege het niet naleven van voorschriften uit de exploitatievergunningen. Het gaat daarbij om onjuist gebruik van ingangen, het zich niet houden aan de sluitingstijden, onvoldoende toezicht op bezoekers en onjuist gebruik van het terras. De noodzaak tot het juiste gebruik van de ingangen is besproken met het Energiehuis. Er zal beter op moeten worden toegezien dat bezoekers na afloop van een bezoek zich niet langdurig ophouden in de buitenruimte. Met het Energiehuis worden hier duidelijke afspraken over gemaakt. Indien deze niet worden nagekomen zal OZHZ tot handhaving overgaan. Met betrekking tot het niet naleven van de sluitingstijden zal de politie regelmatig controleren en bij overtreding dit te rapporteren aan OZHZ. Op basis daarvan zal OZHZ handhavend optreden.
 
Het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht is het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning. Het college heeft OZHZ mandaat gegeven voor vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.