Bestratingswerkzaamheden Scheffersplein verplaatst naar najaar 2014

01 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Bestratingswerkzaamheden Scheffersplein verplaatst naar najaar 2014

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente heeft besloten de definitieve bestrating van het plein los te koppelen van de renovatiewerkzaamheden.

De aanleg van de natuurstenen bestrating vindt nu in het najaar van 2014 plaats, en niet meer zoals gepland was in de maand maart, aansluitend aan de renovatiewerkzaamheden. Het project wordt dan in twee delen afgerond.

De gemeente wil graag 1 april klaar zijn met de werkzaamheden, nog voor het terrasseizoen van start gaat, maar vindt de kwaliteit en duurzaamheid van de bestrating van het Scheffersplein ook belangrijk. In eerste instantie was het plan om het terugbrengen van de definitieve bestrating met Portugese keitjes aansluitend te doen. Een risico daarbij is echter de temperatuur in de maand maart.

Voor een duurzame kwaliteit voor de natuurstenen bestrating heeft de gemeente gekozen voor een speciale mehode waarbij de verwerkingstemperatuur bij voorkeur 10 graden moet zijn en minimaal 5 graden. 

De gemiddelde minimumtemperatuur in maart is de laatste 30 jaar 3 graden geweest. Dat is te laag en betekent een groot risico voor kwaliteit en planning. Bij aansluitend herbestraten zou de kans groot zijn dat het werk nog niet gereed is als de terrassen open gaan, op 1 april. Daarom heeft de gemeente nu besloten de definitieve natuurstenen bestrating pas in het najaar aan te leggen. Dan zijn de temperaturen statistisch 4 graden hoger dan in maart. Met deze keuze kan de gemeente toch garanderen klaar te zijn voor het terrasseizoen begint én krijgt het plein goede bestrating.

De keuze voor uitstel van de definitieve herbestrating is afgestemd met de (horeca)ondernemers rond het plein. In de tijd tussen 1 april en 1 oktober zal er voorlopige bestrating liggen, die geschikt is voor de terrassen.

De bestratingswerkzaamheden zullen naar verwachting 1 oktober 2014 starten en minimaal vier tot maximaal zes weken duren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.