De 100 beste terrassen van Nederland zijn bekend en nummer 12 en 25 staan in Dordrecht

02 juli 2013 door Hennie van der Zouw
De 100 beste terrassen van Nederland zijn bekend en nummer 12  en 25 staan in Dordrecht

DORDRECHT - Op maandag 1 juli is om 18.00uur de opvolger van Restaurant Eemlust in Baarn bekend gemaakt. Zij wonnen vorig jaar de titel ”het beste terras van Nederland”. Dit jaar is het geworden De Boterlap in Harderwijk. Dordrecht heeft 2 plaatsen in de Top 100, namelijk Restaurant het Veerhuis op 12 en Cafe Restaurant Merz 25. Dit is vanavond in Baarn bekend geworden.

Voor de 6e keer organiseert het horecavakblad Misset Horeca deze wedstrijd en elke jaar doen steeds meer horecabedrijven mee. Een bedrijf kan niet zomaar meedoen, het terras moet voldoen aan een aantal eisen namelijk:

Minimaal dertig terraszitplaatsen
Het moet een terras zijn met een lage drempel en ruime openingstijden (een gast moet er ook terecht kunnen voor alleen een consumptie of een klein hapje).

De Misset Terras Top 100 komt tot stand op basis van omzetcijfers, de sfeer en de kwaliteit van het bezoek door mystery guests.

De rondes:
Tijdens de eerste ronde moet de ondernemer een uitgebreide vragenlijst inleveren en foto’s. Dit moet de jury een goed beeld geven van de sfeer en de uitstraling van een terras en de filosofie van de ondernemer. Die twee elementen, sfeer en zakelijkheid, spelen een rol bij het doorgaan naar de tweede ronde. Als het terras bij de top 200 zit dan word het bedrijf bezocht door speciaal getrainde mysterie shoppers. Zit je daarna in de top 25 dan word het bedrijf nog een keer bezocht. Zit je dan in de top 10 krijg je nog een bezoek en in de top 5 dan komt de jury je bezoeken.

Dordrecht heeft tegenwoordig steeds meer goeie terrassen;
In Dordrecht hebben een aantal bedrijven meegedaan aan deze wedstrijd. De bedrijven Het Veerhuis en Merz hebben beide weer een plek in deze belangrijke lijst weten te bemachtigen. Het Veerhuis en Merz zijn ondertussen bijna oude bekenden met deze lijst, want ook vorig jaren stonden zij er al in. Dit zijn beide heerlijke terrassen aan het water en door kwaliteit zijn ze nu ook weer in de prijzen gevallen. Maar natuurlijk kennen we nog meer heerlijke terrassen in de stad. Dus voor nu op naar een terras om dit heugelijke feit te vieren!.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.