Meer ruimte voor sponsoring openbare voorzieningen

03 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Meer ruimte voor sponsoring openbare voorzieningen

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht wil meer ruimte bieden aan bedrijven en organisaties om voorzieningen in de openbare ruimte te plaatsen en daar hun naam aan te verbinden. Het kan gaan om zeer uiteenlopende voorzieningen als bankjes, speeltoestellen, toiletten, AED’s, maar ook hele parken. Het college stelt de raad voor om nog dit jaar beleid vast te stellen.

Dordrecht kent al sinds 1999 een reclamebeleid met mogelijkheden als reclamemasten, billboards, driehoeksborden aan lantaarnpalen en abri’s. Sinds vorig jaar is daar de mogelijkheid bijgekomen om rotondes te sponsoren. De laatste tijd blijken bedrijven en organisaties belangstelling te hebben om een bijdrage te leveren aan voorzieningen, onder de voorwaarde dat ze dan wel reclame mogen maken, hun naamsbekendheid kunnen vergroten of evenementen mogen organiseren. Voorbeelden zijn: de plaatsing van Life Saving Points (AED’s in kasten met een beeldscherm met reclame), de stichting Adopteer een Park, de plaatsing van een openbaar toilet bij het skatepark en een fontein bij de Laan der Verenigde Naties.

Eigen initiatief
Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover deze ontwikkeling: het college wil bewoners en bedrijven meer betrekken bij het openbaar gebied, en stimuleert eigen initiatief. Het college wil een beleidsnotitie met afspraken hierover in het najaar aan de raad voorleggen. Het college kiest zelf voor een aantal uitgangspunten:

- in de binnenstad geen reclame, met uitzondering van één Life Saving Point
- beperkte oppervlakte voor reclame
- sponsoring staat open voor alle bedrijven uit Nederland
- de voorziening wordt volledig betaald door derden
- de organisatie mag activiteiten organiseren op de gesponsorde locatie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.