Vanaf juli verscherping toezicht en handhaving Drank- en Horecawet

05 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Vanaf juli verscherping toezicht en handhaving Drank- en Horecawet

DORDRECHT - Sinds 2013 geldt in Nederland een nieuwe Drank- en Horecawet. Het doel van de nieuwe wet is het terugdringen van overmatig alcoholgebruik (vooral onder jongeren), het voorkomen van overlast waarbij alcohol in het spel is en eerlijke concurrentie bevorderen. Vanaf juli voert Toezicht Dordrecht het toezicht en de handhaving voor deze wet uit.
 
Strengere regels voor jongeren
Door de wet is het strafbaar voor jongeren onder de 16 jaar om alcohol bij zich te hebben. Vanaf 2014 wordt de leeftijdsgrens verhoogd naar 18 jaar.
 
Controles bij alcoholverstrekkers
Toezichthouders controleren of alcoholverstrekkers voldoen aan de regels in de Drank- en Horecawet. Er wordt onder andere gecontroleerd op regels voor de drank- en horecavergunning en op de leeftijdsgrens.
 
Via www.toezichtdordrecht.nl/alcohol is meer informatie te vinden over alcohol en jongeren, de nieuwe landelijke regelgeving en het lokale handhavingsbeleid.
 
Melding doen?
Wilt u een klacht of overlast melden die te maken heeft met alcohol en jongeren, of de verstrekking van alcohol? Dat kan telefonisch via 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.