Vervolg cursus in Buitenwacht voor mensen zonder diploma

09 juli 2013
Vervolg cursus in Buitenwacht voor mensen zonder diploma

DORDRECHT - Tot 20 juli noteert de Buitenwacht graag namen van belangstellenden, die geen diploma hebben en willen studeren voor een nieuwe toekomst. De tweede cursus begint in september in het centrum in Kirspijn. Vorig jaar opende de wethouder van Dordrecht, Bert van den Burgt, de eerste cursus.

(bron nieuwsbrief juli/augustus de Buitenwacht)

Op maandag 10 juni zijn in De Buitenwacht op een feestelijke bijeenkomst de diploma’s uitgereikt. Er waren ook familieleden van de kandidaten aanwezig alsmede bestuursleden en andere vrijwilligers van De Buitenwacht en vertegenwoordigers van het Da Vinci college.

De studentes
hadden allemaal lekkere hapjes gemaakt voor na het officiële gedeelte waaronder een taart met foto’s van de docenten in marsepein erop. Echt zonder om met het mes op de keel aan te snijden. Het was een gezellige bijeenkomst en in september start een nieuwe opleiding waar voor men zich nog steeds kan inschrijven. (inlichtingen in de Buitenwacht, tel.078-6131359, Gerard Vetter, coördinator AKA 1 opleiding in de Buitenwacht.) 

DIPLOMAFEEST VOOR DE AKA
S tichting De Buitenwacht biedt in samenwerking met het Da Vinci college wederom een: Unieke kans voor vrouwen om een MBO-diploma
te halen in de eigen buurt!
 Onder schooltijd van de kinderen...
 Binnen een jaar tijd...
 Tegen lage kosten...

Het afgelopen jaar heeft De Buitenwacht in Oud Krispijn in samenwerking met het Da Vinci college een AKA opleiding gerealiseerd voor vrouwen
die nog geen Nederlands diploma hadden. Van de 14 deelneemsters hebben er 10 hun diploma gehaald. 

In september starten we in de Buitenwacht met een nieuwe opleiding van een jaar. De opleiding leidt op tot gekwalificeerd assistent en is bedoeld
voor dames die geen voortgezet onderwijs diploma hebben. Voor de betaling van het collegegeld kan een regeling worden getroffen. Er moet wel
schoolgeld worden betaald van 25 euro per maand.

De lessen worden gegeven in De Buitenwacht. Een belangrijk onderdeel van de cursus is
een stage van drie maanden. Mocht u zelf interesse hebben of iemand kennen die deze opleiding zou willen doen, neem dan vóór 20 juli contact op met Gerard Vetter in de Buitenwacht, tel. 078-6131359 of stuur een email naar kantoor@buitenwachtdordrecht.nl 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.