Karmelieten even terug in Dordt

09 juli 2013 door Paul Seesink
Karmelieten even terug in Dordt

DORDRECHT – Jaarlijks viert de ‘Familia Carmelitana’ op 16 juli haar Karmelfeestdag. Dit jaar echter viert Stichting Karmelkring Elia Dordrecht dit feest op woensdag 17 juli tijdens haar maandelijkse Elia-viering. Een meditatieve gebedsviering in de vertrouwde karmelgeest.

Enkele karmelieten van de Nederlandse Karmelprovincie zijn dan even terug in Dordt om deze bijzonder Elia-viering in de Gedachteniskapel Titus Brandsma bij te wonen.  Onder meer zullen de ‘van toen’ bekende zuster Bep de Vreede, pater Jos Boermans, de grote stimulator van het Centrum voor Spiritualiteit, alsmede pater Tjeu Timmermans aanwezig zijn. Deze laatste gaat tevens voor in de eucharistieviering en houdt de overweging.

Stichting Karmelkring Elia Dordrecht biedt na de vakantietijd een nieuw bezinningsprogramma aan. Brochures daarvan zijn vanaf eind augustus beschikbaar.

Informatie over de Elia-viering van 17 juli vindt u in de agenda.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.