OVZ Guerilladiner met sterrenkok

09 juli 2013 door Hennie van der Zouw
OVZ Guerilladiner met sterrenkok

DORDRECHT - Speciaal voor degenen die het diner hebben gemist: u heeft absoluut iets gemist. Dinsdag 2 juli tussen 18.00 en 18.30 uur kregen alle deelnemers een sms’je met het adres van de verzamellocatie in Dordrecht. Niet ver van de échte locatie, waar het Guerilladiner plaatsvond: de oude LTS aan de Reeweg in Dordrecht.

Dit pand staat al 10 jaar leeg en wordt als ‘antikraak’ beheerd door diverse ondernemende jongeren. Een oude opslagruimte van het gebouw was voor deze guerilla-avond ingericht als restaurant.

***Sterrenkok Jilles Kuppens en zijn team ontvingen de gasten op ludieke wijze in een zeer verrassende loods. Het contrast tussen ‘werkspullen, roestige containers, magazijnstellingen, een oude heftruck en smetteloos gedekte tafels, zorgden voor een geslaagd vervreemdend effect. De heftruck werd gebruikt als tafel waar alle gerechten op werden gecomponeerd en uitgeserveerd.

De ene amuse na het andere gerecht volgden elkaar in een mooi tempo. En dat allemaal uit de ogenschijnlijk simpele gelegenheidskeuken. Speciaal voor deze avond was er ook een optreden van de Dordtse singer/songwriter Britt Pols. Zij maakte met haar mooie, akoestische performance de intieme avond compleet. Rond 23.30 was het diner ten einde en keerden de gasten huiswaarts. Een onvergetelijke avond en onovertroffen smaaksensatie rijker. Misschien is er wel een nieuwe OVZ traditie geboren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.