Minister Opstelten vol lof over samenwerking Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen

11 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Minister Opstelten vol lof over samenwerking Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen

DORDRECHT - Uit handen van minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) ontving de heer Brandenburg, voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht (SBBD) woensdag het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B).

Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van Drechtwerk, waar stil werd gestaan bij het feit dat twintig jaar geleden de SBBD werd opgericht. Een stichting waarin de gemeente, politie, brandweer en ondernemers zich met elkaar inzetten voor maximale veiligheid van de ondernemers op de verschillende industrieterreinen in Dordt–West.

Een bijeenkomst waar vier sprekers aan het woord kwamen. Wethouder mevr. Reynvaan–Jansen, de heer Brandenburg, voorzitter van de SBBD, de heer Biesheuvel, voorzitter van MKB–Nederland en minister Opstelten.
 
Rode draad
En de rode draad in alle toespraken was duidelijk: veiligheid en leefbaarheid bereik je alleen door intensieve samenwerking. Niet voor niets worden er met grote regelmaat schouwrondes op de terreinen gehouden en om de veiligheid verder te optimaliseren mocht minister Opstelten een kentekensoftware programma inwerking stellen. Met deze investering worden alle kentekens van geparkeerde wagens geregistreerd, zodat de politie bij twijfel alert kan reageren.

Wethouder Reynvaan benadrukte in haar toespraak dat een gevoel van veiligheid heel belangrijk is voor de burgers en evenzeer aantrekkelijk voor de ondernemers op de bedrijventerreinen. ,,Dordt heeft als een van de eerste gemeenten gecertificeerde bedrijventerreinen. Een voorloper in Nederland. Alleen de inbrekers zijn er niet blij mee”, aldus de wethouder.
 
Geen lastenverzwaring
Ook de voorzitter van MKB–Nederland, de heer Biesheuvel, benadrukte de noodzaak om vandaag vooral samen te werken. Toch roerde hij in zijn toespraak de economische crisis van dit moment aan. Per dag gaan er op dit ogenblik 40 bedrijven failliet. Reden voor hem om minister Opstelten op te roepen in het kabinet op te komen voor de belangen van de ondernemers. ,,Het is van cruciaal belang dat ondernemers nu voldoende ruimte krijgen om te ondernemen en vooral dat ze niet opnieuw met lastenverzwaringen worden geconfronteerd”, aldus de MKB voorzitter.

Opstelten zelf noemde het ongelofelijk belangrijk dat ondernemers juist in deze tijd gaan samenwerken. Daarvoor zwaaide hij de SBBD dan ook lof toe. ,,Het is mooi om te zien hoe ondernemers hier hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus de bewindsman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.