Campagne gericht op studentenhuisvesting heeft vliegende start

20 juli 2013

DORDRECHT - Sinds vorige week vrijdag 12 juli wordt er door de gemeente Dordrecht, Woonbron, Trivire en Dordrecht Marketing campagne gevoerd om Dordrecht bij studenten op de kaart te zetten als aantrekkelijke woonstad. De eerste resultaten zijn na één week behaald. Er zijn al drie van de tien beschikbare kamers verhuurd en komende week zijn er vier bezichtigingen (met grote kans op verhuur) ingepland. 

Ook de campagne, die voornamelijk online gevoerd wordt, scoort goed. Na de lancering van de facebook pagina zijn er binnen korte tijd al meer dan 150 likes van de pagina. Dit lijkt voor buitenstaanders mogelijk een bescheiden aantal, maar het zijn 150 personen in de directe doelgroep die potentieel geïnteresseerd zijn in studentenwoningen in Dordrecht. Het doel van de pilot in het eerste jaar is om minimaal 40 kamers te verhuren.
 
Deze resultaten tonen aan dat zeker studenten geïnteresseerd zijn in geschikte woonruimte in Dordrecht. Om het aanbod op peil te houden en om aan de vraag te voldoen worden er regelmatig nieuwe woningen toegevoegd.
 
Achtergrond campagne
Het doel van de campagne is om jongeren die in Rotterdam studeren in Dordrecht te laten wonen. Dit kunnen studenten zijn die nu op zoek zijn naar een kamer in Rotterdam maar ook studenten uit de Drechtsteden die anders naar Rotterdam zouden verhuizen. Rotterdam is vanuit Dordrecht immers prima bereikbaar. Je bent in een kwartier per trein in Rotterdam en dat is sneller dan vanuit sommige wijken binnen Rotterdam zelf. En de beschikbare woningen zijn vrijwel allemaal direct te betrekken en bevinden zich in het centrum en dus vlakbij alle faciliteiten van de Dordtse binnenstad. 
 
Op de pagina www.facebook.com/topkamer kunnen geïnteresseerden bekijken wat Dordrecht te bieden heeft en welke voordelen de woningen in Dordrecht hebben. Daarnaast wordt er een overzicht getoond van beschikbare woningen en kan men direct reageren op het woningaanbod. In de komende maanden zal doorlopend nieuw aanbod getoond worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Degenen die de pagina geliked hebben worden direct op de hoogte gebracht wanneer er nieuw aanbod is.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.