Elia-viering trok veel belangstelling

21 juli 2013 door Paul Seesink
Elia-viering trok veel belangstelling

DORDRECHT - Op 17 juli troffen wij ’s avonds een druk bezette Gedachteniskapel Titus Brandsma aan. Zo'n 70 belangstellenden waren naar de Elia-viering gekomen, die in het teken stond van het jaarlijks Karmelfeest dat officieel op 16 juli wordt gevierd. Het is de feestdag van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel. Enkele karmelieten die ooit het Dordtse klooster Elia bewoonden, hebben zich die avond bij de vierenden gevoegd. Het thema ‘Laat wonen jouw nabijheid onder ons’ werkte pater Tjeu Timmermans in zijn overweging verder uit door de rol van Maria te benadrukken.
De viering werd afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in de kloostertuin waar de Karmelkring zich ook creatief toonde met origineel ‘Karmelcake’.

Niet alleen met deze sinds februari 2013 te houden Elia-vieringen, maar ook uit het werken aan een nieuw bezinningsprogramma 2013-2014 voor belangstellenden in en buiten de Drechtsteden, blijkt dat Karmelkring Elia zich vaste grond heeft weten te verwerven. Volgens secretaris Paul Seesink wordt er ook gewerkt aan een vormingsplan onder de naam Leerhuis. Hiertoe zal op maandagavond 26 augustus een infoavond worden gehouden. Nadere details zullen in de Kringbrief van Stichting Karmelkring Elia worden vermeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.