Verdachte in gestolen auto aangehouden

24 juli 2013

DORDRECHT - Een 39-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagochtend aangehouden na een achtervolging. Hij reed in een gestolen auto op de Oranjelaan.

Agenten wilden de man op de Oranjelaan controleren, omdat hij lading vervoerde die uit de achterklep stak. In plaats van gehoor te geven aan het stopteken van de politie, gaf de 39-jarige plankgas met een achtervolging als gevolg. Op een rotonde op de Stadspolderring raakte een politieauto een stoeprand en kreeg een klapband.
 
Omdat de verkeersveiligheid door de snelheid en het rijgedrag van de verdachte in het geding kwam stopten de politie de achtervolging, maar getuigen meldden kort daarop dat de verdachte een boom en een paal had geraakt in de buurt van de Waterhoenstraat. De man had daarna te voet zijn vlucht voortgezet. Agenten zochten meteen de omgeving af en vonden hem verstopt in een sloot in de omgeving van de voetbalvelden. Toen hij het geblaf van een politiehond hoorde kwam hij uit het water en gaf zichzelf over.
 
De auto waar de 39-jarige in reed bleek gestolen te zijn. De eigenaar, die de diefstal nog niet had opgemerkt, heeft inmiddels aangifte gedaan. De spullen die de verdachte vervoerde zijn mogelijk ook van diefstal afkomstig. De verdachte wordt verhoord op het politiebureau.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.