CDA Fractie organiseert kinderboerderijfeest bij Weizigt

29 juli 2013 door Hennie van der Zouw
CDA Fractie organiseert kinderboerderijfeest bij Weizigt

DORDRECHT - Op vrijdag 2 augustus organiseert het CDA Dordrecht van 11.00 tot 16.00 uur een kinderboerderijfeest op het terrein van Natuur- en milieucentrum Weizigt naast het station.

Aanleiding
De crisis raakt families hard. Ook in Dordrecht hebben veel ouders het moeilijk. Dit heeft tot gevolg dat kinderen minder makkelijk kunnen meedoen met hun klasgenootjes. Bijvoorbeeld bij activiteiten op school of op de sportclub, maar ook tijdens de zomervakantie. Het CDA vindt het als familiepartij belangrijk dat kinderen meedoen en gewoon kind kunnen zijn. Daarom hebben wij na overleg met diverse sociaal actieve mensen en de voedselbank besloten om op 2 augustus een speeltuin/kinderboerderijfeest te organiseren.

Wat gaan we doen
Op het terrein van het NMC Weizigt, naast het station, staat een prachtige kinderboerderij, met een moderne speeltuin op het aangrenzende terrein. Het CDA versterkt deze leuke locatie d.m.v. de onderstaande activiteiten.

11.00 uur  Opening door CDA wethouder Bert van de Burgt
11.30-16.00 uur Het CDA zorgt voor de aanwezigheid van extra speelgoed waarmee kinderen zich in de speeltuin met elkaar kunnen vermaken en organiseert afhankelijk van het weer diverse spellen en activiteiten. Bovendien kunnen kinderen onder begeleiding van een knuffelcoach de dieren knuffelen en verzorgen en wordt de dag afgesloten met het verloten van een aantal leuke prijsjes.

Eten, drinken en cadeautjes
Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een stempelkaart. Met de stempelkaart kunnen zij op kosten van het CDA Dordrecht verschillende versnaperingen ophalen bij het kraampje, waaronder limonade, fruit en koek/snoep. Voor de eerste 175 kinderen is er tevens een ijsje. Op vertoon van hun kaart kunnen kinderen bovendien stoepkrijt bij het kraampje halen en een presentje dat wordt aangeboden door het NMC.

Begeleiding
Alle kleine kinderen dienen onder toezicht te staan van ten minste één eigen aanwezige volwassene. 

Samenwerking
Het CDA is heel blij met de diverse partners die zich met ons inspannen om de Dordtse kinderen een leuke dag te bezorgen. We bedanken dan ook het NMC voor het assisteren met de dieren en de voedselbank voor de ideeën en hulp. Tot slot gaat onze grote dank uit naar sponsor Pel ’t Lam, van de Plus op het Damplein/Bieshof. Pel staat al bekend als een betrokken wijkondernemer en bewijst  hiermee wederom dat hij hart heeft voor de Dordtse samenleving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.