Maurice Laparlière nieuwe directeur/hoofdredacteur RTV Dordrecht

16 november 2012
Maurice Laparlière nieuwe directeur/hoofdredacteur RTV Dordrecht

DORDRECHT - Het bestuur van de stichting RTV Dordrecht heeft Maurice Laparlière benoemd tot directeur-hoofdredacteur van de omroep. Laparlière was na het vertrek van zijn voorganger Ed Peereboom al sinds mei dit jaar actief bij RTV Dordrecht. Met de benoeming heeft het bestuur tevens het vertrouwen uitgesproken, dat Laparlière samen met een vrijwel nieuw bestuur kan gaan werken aan een nieuwe periode in de geschiedenis van RTV Dordrecht.

Maurice Laparlière (36) woont in Dordrecht en heeft langdurige journalistieke ervaring opgedaan bij Omroep Zeeland, NOS, VARA en de afgelopen tien jaar bij de Wereldomroep. In 2000 won Laparlière de RVU Radioprijs.

De aanstelling komt op het moment dat de nieuwe zendmachtiging van het Commissariaat voor de Media voor een nieuwe periode van vijf jaar verleend wordt. De gemeenteraad van Dordrecht gaf hiervoor eerder een positief advies af, nadat gebleken was dat RTV Dordrecht, iDordt en de vrijwilligers van Media78 de handen in elkaar hadden geslagen om niet los van elkaar, maar gezamenlijk de aanvraag in te dienen.

Het zittende bestuur van RTV Dordrecht draagt haar taken over aan een nieuw bestuur. De leden, die zich op donderdag 22 november aanstaande aan het personeel zullen presenteren zijn:

Cees den Bakker, voorzitter,
Helly Buursma, vice-voorzitter,
Arjan Verwoerd, secretaris,
Dick in ’t Veld, penningmeester.
Als adviseur van het bestuur zal Victor Deconinck optreden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.