’s Werelds grootste paar klompen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

12 augustus 2013 door Eva Baars
’s Werelds grootste paar klompen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

DORDRECHT -  Maandagmiddag 12 augustus is het grootste paar klompen ter wereld op het terrein van Weizigt geplaatst. Dit in verband met de zaagdemonstratie die Peter de Koning op woensdag 14 augustus op het terrein van Weizigt geeft. De beeldend kunstenaar zal dan de grootste klomp van de Drechtsteden zagen.

Maar liefst drie meter in de lengte en één meter in de breedte meten de klompen die gemaakt zijn door beeldend kunstenaar Peter de Koning. Vanuit zijn woonplaats Steenbergen werkt hij aan verschillende omvangrijke houtprojecten waaronder ook de grootste kerststal van Nederland. Als onderdeel van de vakantieactiviteiten bij Weizigt zal de kunstenaar woensdag een spectaculaire zaagdemonstratie geven waarbij hij live de grootste klomp van de Drechtsteden zal zagen. Deze klomp, die ruim een meter lang zal worden, blijft bij Weizigt staan. ’s Werelds grootste paar, waarvan elke klomp maar liefst 800 kilo weegt, zal tot begin september bij Weizigt blijven staan en daarna tentoongesteld worden in de Keukenhof.

De enorme houten schoenen staan op het voorplein van de Stadsboerderij. Daar vindt woensdag eveneens de zaagdemonstratie plaats. Peter de Koning begint om 13.00 uur met deze gratis demonstratie en naar verwachting zal de klomp rond 16.00 uur klaar zijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om de kunstenaar aan het werk te zien en de gigantische houten kunstwerken te komen bekijken. Weizigt biedt haar bezoekers, jong én oud, uiteraard ook de gelegenheid om met de klompen op de foto te gaan.

Op de foto met de klompen? Op de foto met/in/op de klompen? Tussen 14.00 uur en 15.00 uur maakt en drukt Weizigt foto's die je voor €2,- gelijk mee naar huis kan nemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.