Dag Museumtuin, hallo Nieuwstraat

15 augustus 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De verbouwing is bijna klaar. De warming up wordt intensiever. De eerste filmvertoning komt er aan.

De laatste editie van Film in de Museumtuin: Martha, Marcy, May, Marlene is a.s. zaterdag 17 augustus.

Dit is een film uit het circuit van de onafhankelijke Amerikaanse cinema. Zoveel namen voor dezelfde vrouw. Het betitelt de verwarring van hoofdpersonage Martha (Elisabeth Olsen) over twee essentiële episodes uit haar leven: de hereniging met haar familie en haar ervaringen bij de sekte (zo’n griezelig blije) waaruit ze is weg gevlucht. Regisseur Sean Durkin monteert beide verhaallijnen door elkaar. Hij speelt zo minutieus met de werkelijkheid, dat Martha’s verwarring ook bezit neemt van de kijker. Zo ontstaat een knap geconstrueerd drama waarin de vraag “wie alles op een rijtje heeft” steeds gesteld kan worden en toch alles lijkt te kloppen.

USA,  2011, duur: 101 min. Check de trailer: http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=0_k3wCsOgqk. De film start om 22.00 uur. De tuin is open vanaf 20.30 uur. Entree 5 euro (incl. drankje). Neem een stoel of kleedje mee. Weeronline.nl verwacht een droge zaterdag met een nette temperatuur.

Vrijdag 23/8: De eerste filmvertoning in The Movies: Blue Jasmine.

In Dordrecht draait er voor het eerst in vele jaren weer een Nederlandse filmpremière:  Blue Jasmine.

Cate Blanchett speelt de hoofdrol in dit nieuwe komische drama van regisseur Woody Allen. Jasmine is de door champagne en antidepressiva benevelde echtgenote van een rijke zakenman Hal (Alec Baldwin). Ze leeft in de jetset van New York en heeft alles wat haar hart kan begeren. Wanneer er aan het licht komt dat Hal in diverse duistere verwikkeld is, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar. In één klap raken ze al hun luxe en aanzien kwijt. Gedwongen vertrekt ze naar San Francisco en trekt in bij haar zus/tegenpool Ginger (Sally Hawkins). De zussen botsen in karakters en leefstijlen, maar zoeken allebei een weg naar persoonlijk geluk. Excellent acteerwerk met een fijne mix van humor, mededogen, cynisme en ernst.

USA, 2013, 98 min. Check de trailer: http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=FER3C394aI8. Vrijdagavond 23 augustus om 20.30 uur in alle zalen van Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62. Entree: 6,50 euro (incl een drankje).

Het begint nu echt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.