OM, Politie en gemeente ondertekenen 'verkeersveiligheidarrangement'

01 februari 2010
OM, Politie en gemeente ondertekenen 'verkeersveiligheidarrangement'

DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie, politie en de gemeente praten met regelmaat over handhavingsacties voor gebieden waar 30 km/uur gereden mag worden. Over enkele wegen bleef discussie ontstaan, omdat de inrichting van die wegen niet voldoende paste bij het verblijfskarakter van die wegen.

De drie partijen hebben nu een convenant ondertekend waarin staat dat: "ze streven naar verbetering van de verkeersveiligheid in de gemeente Dordrecht door het ontwikkelen van een gestructureerde en integrale werkwijze voor de organisatie en uitvoering van de verkeershandhaving."

De gemeente en politie stellen jaarlijks de locaties vast waar maatregelen getroffen worden in de vorm van infrastructurele aanpassingen of handhavingsacties. In eerste instantie stuurt de politie erop dat wegen zelfhandhavend zijn. Dat houdt in dat de wegen door de inrichting er al voor zorgen dat er niet harder gereden kan worden dan de genoemde 30 km/per uur. Dit is echter niet altijd mogelijk, waardoor bij de inrichting van de wegen naar maatwerk gezocht moet worden.

Voor enkele wegen zijn nu schetsen gemaakt die een duidelijke verbeterin g vormen ten opzichte van de huidige situatie. Deze schetsontwerpen bieden dan ook een goede basis om verdere afspraken te maken voor de handhaving.

De gemeente Dordrecht is verantwoordelijk voor de verbetering van de weginrichting en het OM en de politie zeggen toe na herinrichting de mogelijkheden van handhaving weer gaan bekijken.

Burgemeester Bandell en wethouder Van den Oever waren nauw betrokken bij het tot stand komen van dit Verkeersveiligheidsarrangement. Burgemeester Bandell vond het prettig dat hij dit dossier nog persoonlijk kon afronden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.