Aanwijzing veiligheidsrisicogebied

29 april 2011

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok van Dordrecht heeft delen van Crabbehof Noord en Oud-Krispijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie in deze gebieden preventief kan gaan fouilleren. De aanwijzing loopt van 5 mei tot 1 november 2011 en kan verlengd worden.

Een veiligheidsrisicogebied wordt aangewezen op grond van door de politie aangeleverde cijfers met betrekking tot (vuurwapen)geweld. Binnen een gebied kan iedereen gefouilleerd worden en mogen ook vervoermiddelen en bagage onderzocht worden op de aanwezigheid van wapens. Voor elke actie moet de officier van justitie van te voren toestemming geven.

Het aangewezen gebied wordt begrensd door de Krispijnseweg, S.M. Hugo van Gijnweg, Talmaweg, Zuidendijk, Jan Vethkade, Frans Lebretlaan, Brouwersdijk en Van Baerlestraat.

De aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied is een van de maatregelen van de Taskforce Overlast. De taskforce werd begin dit jaar ingericht om de overlast in Crabbehof Noord terug te dringen en de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te vergroten. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld cameratoezicht en een alcoholverbod voor de Colijnstraat en omgeving. Bovendien heeft de politie Zuid-Holland-Zuid in het gebied een zero-tolerancebeleid ten aanzien van overlast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.