Boete voor Dordtenaar in Renesse wegens belediging agent

19 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Boete voor Dordtenaar in Renesse wegens belediging agent

DORDRECHT / RENESSE - Belediging van agent onacceptabel. Zaterdagnacht 17 augustus rond 01.20 uur is op de Stoofweg in Renesse een man (21) uit Dordrecht voor belediging van een agent aangehouden. De man kreeg een boete van 350 euro.

De agent schreef een bekeuring uit toen de man de agent beledigde. Aangezien agressie en geweld door de politie niet wordt getolereerd, is hij aangehouden en naar het politiebureau in Renesse gebracht. Daar is hij verhoord en heeft de boete contant betaald.

Agressie en geweld tegen politie onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Aan wat voor gedragsregels dien ik mij te houden?
De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. De politie zet zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld. Wat wordt van u verwacht?

Gedraag u netjes: agressief of gewelddadig gedrag wordt nooit geaccepteerd;
Geef de politieman de ruimte om zijn werk te doen;
Volg de aanwijzingen op
Verstoor de orde niet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.