Gemeente Dordrecht bezorgt reisdocument nu ook op werkadres

21 augustus 2013
Gemeente Dordrecht bezorgt reisdocument nu ook op werkadres

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht gaat vanaf 1 september een aangevraagd reisdocument óók op het werkadres bezorgen. Het werkadres mag buiten Dordrecht zijn. De aanvrager moet daar wel ‘in persoon’ aanwezig zijn om het reisdocument in ontvangst te nemen. Dit heeft te maken met de identificatie door de koerier van AMP Logistics.

Het bedrag dat voor de bezorging aan huis óf op het werk moet worden betaald, blijft € 4,95. De bezorging moet plaatsvinden tijdens kantoortijden, maar kan op een door de klant gewenste dag en tijd. De proef duurt nog tot eind dit jaar. Het scheelt de inwoner een extra gang naar de Stadswinkel voor het ophalen van hun reisdocument.

Paspoorten die met spoed worden aangevraagd of een paspoort met een nog geldig visum waar men gebruik van wil maken, kunnen niet worden bezorgd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.