International Ice Hockey Cup brengt spektakel in Sportboulevard

27 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
International Ice Hockey Cup brengt spektakel in Sportboulevard

DORDRECHT - Afgelopen weekend, 24 en 25 augustus vonden in Dordrecht de wedstrijden om de International Ice Hockey Cup plaats. Het was de tweede keer dat dit evenement werd gehouden, en ook dit jaar werden de toeschouwers getrakteerd op een evenement vol topsport.

Het evenement zou eerst in de Roterdamse Ahoyhallen plaats vinden, maar werd op het laatste moment verplaatst naar Dordrecht.

In de 'intieme' ijshockeyhal van de Dordtse Sportboulevard was het afgelopen weekend genieten van internationaal topijshockey. 

Het spektakel begon zaterdagochtend om 9.00 uur met de trainingen van enkele van de deelnemende teams.

Achter elkaar werkten de teams van Genève, Krefeld en Nottingham een training af, waarna anderhalf uur aan entertainment op het programma stond. Vervolgens ging het wedstrijdprogramma van start met de ontmoeting tussen het Nederlands team onder 20 jaar tegen de leeftijdsgenoten van de Haie uit Keulen. Het openingsfluitsignaal klonk om 13.30 uur.

Vanaf vijf uur stond vervolgens de wedstrijd tussen Krefeld en Genève op het programma, waarna om half negen de wedstrijd tussen Keulen en Nottingham gespeeld werd. Tijdens de onderbrekingen waren steeds optredens en andere vormen van vermaak te zien. 

Ook op zondag begon het programma om 9.00 uur met drie trainingen op rij, gevolgd door entertainment tot 14.00 uur. Vervolgens werd vanaf 15.00 uur de ontmoeting tussen de beide verliezers van zaterdag gespeeld om de bronzen plak in de International Ice Hockey Cup. De finale, tussen de twee winnaars van zaterdag, begon om half zeven. 

De finale van de International Ice Hockey Cup werd gespeeld tussen de teams van de Pinguins uit Krefeld en Haie uit Keulen. de Pinguins wonnen overtuigend met 4 - 1, en mochten zich tot eindoverwinnaar van dit toernooi laten kronen.

Foto's: Léon Hodiamont.

 

 

 

  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.