Genootschap Nederland-Israel organiseert ook komend seizoen weer een aantal lezingen

29 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Genootschap Nederland-Israel organiseert ook komend seizoen weer een aantal lezingen

DRECHTSTEDEN - De afdeling Drechtsteden van het Genootschap Nederland-Israël maakt deel uit van een landelijke organisatie, die in mei 1950 werd opgericht om belangstelling te wekken voor Israël in al zijn aspecten. In de statuten staat dat de erkenning van het bestaansrecht van de onafhankelijke staat Israël het uitgangspunt van de vereniging is.

Voorts wil het Genootschap de band met het Joodse volk versterken door het bevorderen van alle mogelijke vormen van culturele uitwisseling tussen Nederland en Israël. Het Genootschap wil de kennis over Israël en het Joodse volk vermeerderen en organiseert daartoe lezingen, muzikale voordrachten en excursies.

Ook kunt u bij hen terecht voor informatie en documentatie over het Jodendom en Israël. Het GNI is een onafhankelijke vereniging en derhalve aan geen kerkelijke, maatschappelijke of politieke richting gebonden. Een ieder die zich verwant voelt met de doelstelling van deze vereniging kan lid worden.

Het Genootschap Nederland-Israël afdeling Drechtsteden ( http://www.gni-drechtsteden.dordt.nl ) organiseert o.a. lezingen over diverse aspecten van Israël en het Jodendom. De bijeenkomsten vinden allemaal plaats in gebouw de Rank, aan de  Dubbelsteynlaan West 70 te Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9).

Ook in het komende seizoen zullen er weer een 5-tal lezingen gehouden worden.

Alle bijeenkomsten beginnen altijd om 20.00 uur, en er is ruime en gratis parkeergelegenheid. Ook is gebouw de Rank goed bereikbaar met openbaar en eigen vervoer.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.