John Mayall [80] doet ook Dordrecht aan tijdens zijn Wereldtour

02 september 2013 door Hennie van der Zouw
John Mayall [80] doet ook Dordrecht aan tijdens zijn Wereldtour

DORDRECHT - Godfather van de blues(rock) viert 80e verjaardag met grootse Tour, en treedt op 23 maart 2014 ook op in Bibelot.

John Mayall viert binnenkort zijn 80e verjaardag! En dat doet hij met een mooie Tour. Het leeuwendeel van die tachtig jaren heeft Mayall een geheel eigen smoel gegeven aan de blues(rock), vooral natuurlijk met zijn legendarische ‘blues/rock/pop-laboratorium’ The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor - om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Intussen scoorde John Mayall & The Bluesbreakers zelf ook nog de nodige mooie wereldhits, zoals Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move.

Na de oversteek richting de Verenigde Staten bleef de grootmeester zijn wijze lessen geven, en ook in de huidige opstelling, met Rocky Athas (guitar), Greg Rzab (bass) en Jay Davenport (drums) bewijst John Mayall, dat de beste blue vertolkingen niet bepaald worden door leeftijd of kleur, maar alleen door een hart dat op de goede plek zwoegt.

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan. Tickets voor dit concert kosten 29,50 euro, CJP-pashouders ontvangen 10% korting. Tickets zijn te bestellen via www.bibelot.net, www.energiehuis.nl of Velvet Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.