Waardevolle Atlas uit 1693 getaxeerd in van der Valk Hotel

02 september 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Tijdens de taxatiemiddag van oude boeken en bijbels vandaag in het Van der Valk Hotel in Dordrecht trof taxateur Arie Molendijk een heel bijzondere atlas aan uit 1693 :
 
Gegevens atlas: Atlas Nouveau, contenant toutes les parties du Monde, ou sont exactement remarqués les empires, monarchies, royaumes, estats, republiques & peuples qui sy [sic.] trouvent à present. Par le Sr. Sanson . Presenté . par . Hubert Iaillot. De maker is : JAILLOT, Alexis Hubert (c.1632-1712)
 
Groot formaat en compleet met alle deels uitvouwbare kaarten. Alle kaarten handingekleurd door een beroepskleurder uit die tijd.

Ondanks de beschadigingen werd deze atlas getaxeerd op 35000 euro verzekeringswaarde.
 
Molendijk heeft meer dan 1200 taxatiedagen op zijn naam staan, maar een dergelijke atlas komt zo eens in de 5 jaar voor. Vrijdag 13 septenber taxeert Arie Molendijk in de bibliotheek van Sliedrecht. Zie verder www.molendijkboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.