Burgers bepalen de agenda van Grote Stadsdebat

07 mei 2012
Burgers bepalen de agenda van Grote Stadsdebat

DORDRECHT - De organisatie van het driemaandelijkse Grote Stadsdebat wil de inwoners van Dordrecht graag betrekken bij de invulling van het eerstkomende debat op woensdag 30 mei in het Dordrechts Museum. De burgers kunnen de komende weken de agenda van het Grote stadsdebat mee bepalen.

Onder de titel 'Is dit gemeentebestuur echt beter voor Dordt?' willen de gezamenlijke Dordtse journalisten (de mensen achter het debat) graag de balans opmaken nu het dagelijks bestuur van de stad, na twee van de vier 'bestuursjaren', op de helft zit. Uiteraard kan worden gereageerd op de speerpunten van beleid, die de gemeente in 2010 zelf heeft benoemd, zoals veiligheid en leefbaarheid en duurzaamheid. De keus is echter aan de burgers.

“Wij willen graag van onze stadsgenoten weten of ze vinden dat dit gemeentebestuur tot dusver naar behoren gefunctioneerd heeft. We zijn dus erg benieuwd hoe Dordtenaren over dit college denken. Hebben ze een positief beeld of zijn ze juist niet tevreden? We horen dat graag van de mensen zelf”, zegt woordvoerder Hans Berrevoets namens de organisatie.

Mensen kunnen onderwerpen aandragen voor het Grote Stadsdebat. Ook kan een ieder zichzelf kandideren om het woord te voeren. De stad bepaalt zo de agenda van het Grote Stadsdebat en de organisatie probeert alles in goede banen te leiden.  Mensen kunnen via een speciaal mailadres -  info@stadsdebat.com - een onderwerp aanmelden en zich zo ook laten registreren als kandidaat-spreker. Op basis van reacties vanuit de stad zal een agenda worden bepaald.

Een week voor 30 mei zal bekend worden gemaakt welke thema’s in elk geval aan de orde komen en ook wie in elk geval het woord krijgt.  Woordvoerder Hans Berrevoets: “Het lijkt een beetje op een in Engeland gebruikelijke sprekershoek of speakerscorner).”  De organisatie van het Grote Stadsebat hoopt ook dat de oproep leidt tot een debat vooraf in de media.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.