Grote Stadsdebat draait in Dordrecht eerst om de gewone burgers rond duurzaamheid en leefbaarheid

21 mei 2012

Wethouders en raadsleden komen ook aan het woord, maar op woensdag 30 mei draait het eerste om het woord van de Dordtenaren op het vijfde grote Stadsdebat

DORDRECHT - Het wordt een ware 'speakerscorner', naar Brits model op woensdagavond 30 mei in het Dordrechts Museum. Al diverse sprekers hebben zich aangemeld om tijdens het Grote Stadsdebat op de kist te klimmen om vanaf die plek hun kritiek te spuien op, of misschien wel om de loftrompet af te steken over het huidige stadsbestuur dat deze maand 'halverwege de rit' is.

Meerdere wethouders hebben zich al bereid verklaard om deze verhalen aan te horen en verwacht wordt dan ook dat er een levendige discussie zal ontstaan over de resultaten en/of de tekortkomingen van het Dordtse stadsbestuur.

Enkele punten die in ieder geval aan de orde zullen komen zijn de leefbaarheid (veiligheid) van de stad en de wijze waarop het college met duurzaamheid om gaat, maar natuurlijk zal geen enkel onderwerp dat die avond ter tafel wordt gebracht geschuwd worden.

,,Verras ons maar met uw onderwerpen'', roepen presentatoren Thijs Blom en Kees Thies bij voorbaat al strijdvaardig. ,,Als radioman vind ik het juist leuk als zo'n avond een verrassende wending aanneemt. Laat ons maar lekker improviseren", zegt Thijs Blom van RTV Rijnmond. ,,We gaan de avond écht blanco aan, want ik ben zelf ook reuze benieuwd hoe de inwoners van deze stad over hun huidige stadsbestuur denken'', voegt journalist en columnist van AD De Dordtenaar Kees Thies daar aan toe.

Hans Berrevoets, woordvoerder van de gezamenlijke journalisten die het Grote Stadsdebat alweer voor de vijfde keer organiseren, verwacht op woensdagavond 30 mei een goed gevulde zaal in het Dordrechts Museum. ,,Iedereen is van harte welkom om, vanaf zeven uur 's avonds, mee te praten, maar er zijn wel een paar spelregels. Het is namelijk onze bedoeling dat het in eerste instantie geen discussie tussen raadsleden en wethouders en tussen stadsbestuur en oppositie gaat worden, want daar hebben we de raadsvergaderingen in het Stadhuis voor. Wij hopen natuurlijk dat juist de niet-politici, zeg maar de  'gewone' burgers van deze stad tijdens het Grote Stadsdebat hun stem laten horen. In het vierde blok mogen dan ook de raadsleden gaan meepraten en op het eind zullen we ook de wethouders nog de kans geven om op alle discussiepunten te reageren'', aldus Berrevoets.

Het Grote Stadsdebat kende een eerste aflevering in april 2011 en mag met mede werking van Dordrechts Museum en het restaurant van Ad Janssen een vaste traditie worden genoemd.  Een aantal ruimtes in het museum en soms ook het terras en de tuin veranderen na het debat in de Dordtse wandelgangen. Geheel in stijl serveert het (museum) restaurant Art en Dining vooraf een debathap. Kosten: 9,50 euro.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot redactie:

Woordvoerder namens de organisatie, Hans Berrevoets 06-21835422

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.