Stadsdebat verhuist naar centrum Buitenwacht

21 december 2012
Stadsdebat verhuist naar centrum Buitenwacht

DORDRECHT - Het Grote Stadsdebat, dat zeven keer succesvol is gehouden in het Dordrechts Museum, gaat in maart 2013 voor de eerste keer de wijken in. Centrum de Buitenwacht in Krispijn biedt op woensdag 20 maart de ruimte aan voor een groot sociaal debat.  Begin februari worden de eerste plannen gemaakt voor de inhoud van het debat, waarom armoede, dak- en thuislozen en mensen toch perspectief geven sleutelwoorden kunnen zijn. De adviesraad wet maatschappelijke ondersteun ing (WMO) heeft ook belangstelling voor het sociaal debat latenb horen. Het thema zal zeker bij de wet Krispijn passen.

De mededeling van de selectie van de Buitenwacht als debatzaal werd woensdag 19 december door journalist Thijs Blom gedaan tijdens het grote voetbaldebat in het museum. 

De organisatie van de debatten, die bestaat uit mensen uit de mediawereld, wil in 2013 in elk geval twee keer een debat in het museum houden en twee keer in een wijk. De Ontmoetingskerk in Sterrenburg staat voor woensdag 18 september op de kalender.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.