Wat doe jij tijdens KeepitCleanDay? Meld je aan!

10 september 2013 door Eva Baars
Wat doe jij tijdens KeepitCleanDay? Meld je aan!

DORDRECHT - Op 20 september is het KeepitCleanDay. Dan ruimen vele ijverige handen het zwerfafval op in Dordrecht en andere steden in Nederland. Je kunt je nu nog aanmelden met een opruimactie. Grijp deze laatste kans en help ook mee! KeepitCleanDay is een burgerinitiatief dat ontstaan is uit een landelijke opruimdag in 2008 in Estland. Naar dit voorbeeld zijn verschillende landen hun eigen opruimdag begonnen. Er is geen officiële organisatie en men werkt zonder geld. Door donaties van bedrijven en instanties en het delen van talent onderling, komt de organisatie tot stand.

Wil je ook deelnemen aan KeepitCleanDay? Zet in drie stappen je eigen actie op:

1.      Kies een locatie die je schoon wilt maken, bijvoorbeeld de straat of de speeltuin;

2.      Stel een team samen, iedereen kan meedoen;

3.      Meld je aan met je contactgegevens via Saskia den Ouden van Duurzaamheidscentrum Weizigt: s.den.ouden@dordrecht.nl. Geef aan met hoeveel mensen je meedoet en waar je zwerfafval gaat opruimen. Bij Weizigt kun je eveneens afvalgrijpers en vuilniszakringen lenen. Naast Nederland wordt er ook in Duitsland, Frankrijk en België een KeepitCleanDay georganiseerd. Op 20 september maken deze landen samen het woongebied van 170 miljoen mensen schoon.

De volgende acties worden op 20 september in Dordrecht georganiseerd:

Locatie: Actie:
Wijk: Land van Valk Zwerfafaval opruimen rondom hondenuitlaatgebied
Wijk: Stadspolder Met flinke groep buren zwerfafval prikken
Wijk: Sterrenburg Zwerfafval opruimen rondom winkelcentrum Bieshof
Wijk: Sterrenburg Buurtbewoners en Trivire gaan samen de buurt opruimen

 Doe ook mee, samen houden we Dordrecht schoon!

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.