Raadslieden uit Recklinghausen komen naar de 'Raad op straat'

13 september 2013 door Hennie van der Zouw
Raadslieden uit Recklinghausen komen naar de 'Raad op straat'

DORDRECHT - Op zaterdag 14 september ontvangt Burgemeester A.A.M. Brok om 10.15 uur een delegatie uit Recklinghausen in het Stadhuis van Dordrecht. De delegatie bestaat uit geïnteresseerde burgers die Dordrecht vanuit de Stedenbandrelatie kennen. Zij brengen uit interesse een bezoek aan de stad, ook omdat het op 14 september Open Monumentendagen zijn. Daarnaast komt een aantal raadsleden van verschillende politieke partijen mee. Zij zijn geïnteresseerd in de activiteit Raad op Straat.

Open Monumentendagen
De delegatie uit Recklinghausen bestaat uit bewoners en raadsleden. Op 14 september is het Open Monumentendag en het is inmiddels een gewoonte geworden dat bewoners van Recklinghausen dan een bezoek brengen aan Dordrecht. De oudste stad van Holland heeft meer dan 1000 monumenten waarvan er bijna 60 die dag te bezoeken zijn. Evenals de Kerstmarkt is de Open Monumentendag echt publiekstrekker.

Raad op Straat
De beide gemeenteraden van Dordrecht en Recklinghausen, hebben eerder dit jaar,na 20 jaar, de banden weer aangehaald. Bij bezoeken over en weer is er uitgebreide belangstelling voor een ieders werk.  De aanpak van het programma Raad op Straat om bewoners te benaderen over zaken die spelen in de stad, is nieuw voor de Duitse raadsleden.

Stedenband Recklinghausen-Dordrecht
De gemeenten Dordrecht en Recklinghausen hebben sinds 1974 een partnerstadrelatie. Recklinghausen ligt in het Ruhrgebied en heeft 120.000 inwoners. De stedenband vloeide voort uit individuelen, groepen en verenigingen en is gericht op kennisuitwisselingen. De politieke partijen, de VSP en D66 in de gemeenteraad van Dordrecht, hebben de stedenband met Recklinghausen geadopteerd.

Ontvangst
Op zaterdag 14 september om 10.15 uur zal de delegatie uit Recklinghausen worden ontvangen in het Stadhuis van Dordrecht. De ontvangst geschiedt door burgemeester A.A.M. Brok in aanwezigheid van raadsleden van de VSP en D66.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.