Thema duurzaamheidscafé 25 september: Hoe kan iedereen meedoen aan de samenleving?

14 september 2013
Thema duurzaamheidscafé 25 september: Hoe kan iedereen meedoen aan de samenleving?

DRECHTSTREEK - Het Platfdorm duurzaamheid, dat in januari 2010 werd opgericht, zorgt regelmatig voor activiteiten in natuur- en milieucentrum of ook duurzaamheidscentrum WEIZIGT.  Het Platform vindt dat duurzaamheid groter is, dan het eiland van Dordt. Daarom zijn vaak de activiteiten regionaal voor de Drechtsteden of zelfs landelijk van opzet. Deze kreeg telt de Alblasserwaard extra mee met een initiatief uit Sliedrecht. Ook met Zwijndrecht zijn er veel contacten.

Weizigt daarvoor de ruimte. Vroeger was die plek vooral bekend als de kinderboerderij, maar Weizigt is zoveel meer anno 2013. In maart 2013 kwam zelfs Koningin Beatrix op bezoek tijdens Nederland Doet. Het Platform Duurzaamheid, met ook nog op de achtergrond de ondersteunende sticvhting duurzaamheid Dordrecht, heeft weer een activiteit op woensdag 25 september:

Iedereen doet mee(r) in het Dordts Duurzaamheidscafé

Hoe kan iedereen meedoen aan de samenleving? Het investeren in people (van people, planet, profit) staat centraal tijdens het Dordts Duurzaamheidscafé op woensdag 25 september.

Gerrit van der Meer geeft zijn visie op duurzaamheid en ons sociale zekerheidstelsel. Hij is voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad WWB (Wet werk en bijstand) en duurzaamheidscoördinator in de gemeente Teylingen (ZH).

"Om ons stelsel van sociale zekerheid echt duurzaam te maken moeten politiek en publiek er ook echt achter gaan staan. Dat kan prima, als we aan de term duurzaam wel de goede betekenis toekennen. We zeggen dus niet meer dat het stelsel te veel kost, maar we bepalen wat we er als samenleving voor over hebben. We stellen ook vast dat iedereen in de samenleving mee mag én moet doen. Iedereen hoort erbij: beperking of niet, met of zonder baan. Dat is veel duurzamer dan zeggen dat mensen die voor hun inkomen een beroep op de samenleving doen ook een tegenprestatie moeten leveren."

De sociale ondernemers van de Melson Groep uit Sliedrecht, die met mensen met een beperking fruit rondbrengen bij bedrijven in de regio, vertellen over hun innovatieve businessplan.

Hoe creëren we in de Drechtsteden manieren en plekken waarop iedereen kan meedoen aan de maatschappij? Praat, denk en doe mee!

Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van het Platform Duurzaamheid Dordrecht en wordt dit keer georganiseerd in samenwerking met de stichting Cliëntenraad WWB Drechtsteden.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig.

Heeft u een duurzaam initiatief? Tijdens het Duurzaamheidscafé kunt u dit in 2 minuten toelichten. Aanmelden kan via platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.