Talenten en Coaches nemen Dordt sport talentcentrum in gebruik

17 september 2013 door Hennie van der Zouw
Talenten en Coaches nemen Dordt sport talentcentrum in gebruik

DORDRECHT - De realisatie van het Dordt Sport Talentcentrum, in de Dordtse topsportlocatie Sportboulevard Dordrecht, is een feit. Op vrijdag 13 september hebben de talenten en coaches het Talentcentrum in gebruik genomen. Het zogenaamde ‘Dordt Sport Talent Team’ wordt door het Talentcentrum optimaal gefaciliteerd op het gebied van sport, onderwijs en (para-)medische begeleiding. Op vrijdag 4 oktober staat de officiële opening gepland.

Het Talentcentrum biedt op één locatie alle faciliteiten die nodig zijn voor een optimale ondersteuning van aankomende topsporters . Denk hierbij aan een praktijk voor sportfysiotherapie, inclusief fitnessruimte, een huiskamer om voor en na de training te relaxen of huiswerk te maken en kantoor- en vergaderruimtes voor de talentcoaches. Maar ook op (para-)medisch vlak heeft het Talentcentrum het nodige te bieden. Zo krijgen sporters op basis van een gecombineerde sportmedische en fysieke test een op maat gesneden advies. Daarnaast krijgen ze een intake mentale begeleiding en advies over voeding. En ze worden niet alleen ondersteund in hun sport, er wordt ook huiswerkbegeleiding aangeboden voor degenen die daar behoefte aan hebben.

Talent voor Talent
Het Talentcentrum is in eerste instantie bedoeld voor alle sporters die verbonden zijn aan het Olympisch Netwerk Zuid-Holland regio Dordrecht en de talenten die deelnemen aan de Regionale Talent Centra Dordrecht in één van de vier speerpuntsporten; korfbal, shorttrack, waterpolo en ijshockey. Daarnaast biedt het Talentcentrum volop ruimte aan gedreven jongeren buiten de sport. Op dit moment is er al een intensieve samenwerking met de opleiding ‘Media’ van het Da Vinci College. Zij maken filmpjes van talenten en evenementen om de bekendheid te vergroten. Daarnaast gaan leerwerkbedrijven aan de slag om administratieve ondersteuning te bieden aan talenten, topsporters en talentcoaches.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.