Colombina voor Dordtse actrice Astrid van Eck

17 september 2013 door Hennie van der Zouw
Colombina voor Dordtse actrice Astrid van Eck

DORDRECHT - De Dordtse actrice Astrid van Eck heeft de prestigieuze Colombina gewonnen, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. Zij ontving de prijs zondagavond 15 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater waar de VSCD Toneelprijzen, de VSCD Mimeprijs, de VSCD Jeugdtheaterprijzen en de Toneel Publieksprijs 2013 werden uitgereikt.

Astrid van Eck ontving de prijs voor haar rol van verpleegster  in Honingjagers, een voorstelling van Peer Wittenbols en Rob Lighthert. In het aankomende seizoen is Van Eck te zien in Familie van de populaire toneel- en scenarioschrijfster Maria Goos. De voorstelling uit 2000 wordt opnieuw op de planken gebracht. In de tragikomedie draait het om het echtpaar Jan en Els Tegenkamp dat hun kinderen met aanhang heeft uitgenodigd in een Zwitsers chalet. Ondanks de goede bedoelingen, wil het maar niet echt gezellig worden. Familie is op vrijdag 25 oktober om 20.00 uur te zien in Machine 3, de zaal van Schouwburg Kunstmin in het Energiehuis. Kijk voor meer informatie op www.kunstmin.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.