Voorstel Parkeergarage Kromhout

14 juni 2013
Voorstel Parkeergarage Kromhout

DORDRECHT - College wil de stad bereikbaar houden. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad een besluit te nemen over de ontwikkeling van parkeergarage Kromhout. Door parkeerplaatsen toe te voegen aan de oostzijde van de binnenstad, wil de gemeente voorbereid zijn op de groei van bezoekers door ontwikkelingen in het Hof, The Movies en het Dordrechts Museum.

Het college wil de stad nu en in de toekomst bereikbaar houden en stelt de gemeenteraad voor te investeren in het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen aan de oostzijde van de binnenstad. Met de ontwikkeling van parkeergarage Kromhout wordt de vraag naar parkeerplaatsen aan de oostzijde van het centrum opgevangen.

Uit parkeerbehoefteonderzoek blijkt dat in het oostelijk deel (sector A) van het centrum een tekort aan parkeerplaatsen is. Uit dit onderzoek blijkt ook dat de gemeente vanwege de huidige parkeerbehoefte en de groei van de parkeervraag door de ontwikkelingen in het gebied extra parkeercapaciteit serieus moet overwegen. De gemeenteraad wordt gevraagd een besluit te nemen voor de realisatie van de parkeergarage Kromhout met maximaal 250 openbare plaatsen en parkeerplaatsen voor bewoners van de te realiseren woningbouw (69 appartementen). 

Het raadsvoorstel en de agenda van de gemeenteraad treft u in het Raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad via de website www.dordrecht.nl/ris.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.