20 Auto's in beslag genomen bij verkeerscontrole A16

20 september 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Bij een verkeerscontrole op de A16 zijn in nacht van donderdag op vrijdag vijf personen aangehouden, 20 auto’s in beslag genomen, 16 bekeuringen uitgeschreven en is ruim 27000,- aan openstaande boetes geïnd.

Politie en belastingsdienst houden regelmatig ANPR-controles. De ANPR is een kentekenlezend apparaat, dat gekoppeld is aan een computerbestand. In dit bestand zitten de gegevens van o.a. drankrijders, wanbetalers, gezochte personen, mensen met een belastingschuld etc. Bij een controle worden alle voertuigen die de ANPR-camera passeren en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkomen door motorrijders van de politie van de weg gehaald en over gebracht naar de controleplek.

Tussen donderdagavond 19.30 uur en vrijdag 00.30 uur zijn ruim 9000 voertuigen op de A16, zowel richting Breda als richting Rotterdam, gescand. Daarbij zijn 381 snelheidsovertredingen geconstateerd. Twee personen zijn aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf hadden open staan. Eén persoon is aangehouden wegens het tonen van een vals paspoort en vals rijbewijs. Twee personen zijn aangehouden omdat zij geen ID-bewijs konden tonen. Er zijn zestien bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Twintig voertuigen zijn in beslag genomen, met name wegens openstaande boetes. Ook is ruim 27000,- aan openstaande boetes geïnd. Bij 80 bestuurders is een blaastest afgenomen. Slechts één persoon had te veel gedronken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.