'Een leven lang leren' krijgt vorm

20 september 2013 door Hennie van der Zouw
'Een leven lang leren' krijgt vorm

DORDRECHT - Met de ondertekening, van het Businessplan WerkLoket 2013-2015 is voor de arbeidsmarktregio Drechtsteden, een belangrijke basis gelegd.

Het leerWerkLoket legt een verbinding tussen betrokken partijen met het oog op het krijgen en laten uitvoeren van leerwerktrajecten. Werkzoekenden kunnen bij het loket informatie krijgen om via een leerwerktraject weer aan de slag te gaan.

Het leerwerkloket legt de verbinding tussen de verschillende partijen voor het verkrijgen van leerwerkplekken en het uitvoeren van diezelfde trajecten. Met dit businessplan wordt de bestaande dienstverlening op het gebied van werk naar werk, van school naar werk en van uitkering van naar werk versterkt.

Om dicht bij de doelgroepen te zijn wordt er zowel op het Leerpark als het Werkplein een fysiek loket ingericht. Doelstelling is om vraaggericht leerwerktrajecten in te richten en te anticiperen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Vanuit het Arbeidsmarktbeleid actieplan bestrijding Jeugdwerkloosheid wordt de leerwerkmakelaar gefinancierd voor 2013 en 2014. Daarnaast wordt bijgedragen aan de ontwikkeling en borging van het LeerWerkLoket.

De samenwerkende partijen en ondertekenaars van het plan zijn regio Drechtsteden, ROC Da Vinci, UWV werkbedrijf, Metalent, SBB Kenniscentra, Dordtmij, All4Work4all, Tempo Team Groep, Werkgevers Drechtsteden en Sociale Dienst Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.