Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht betrokken bij biografie W.G. van de Hulst

23 september 2013
Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht betrokken bij biografie W.G. van de Hulst

DORDRECHT - Het Nationaal onderwijs museum in Dordrecht en in het bijzonder onderzoeker onderwijshistoricus Jacques Dane tekent voor de eerste biografie over kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst. Het ANP meldt dit.

W.G. van de Hulst was onderwijzer en schreef talloze kinderboeken waaronder Peerke en z'n kameraden en Inde soete suikerbol. Volgens Dane schreef hij ,,spannende en ontroerende verhalen over jongens en meisjes van vlees en bloed in een harde, vaak hartverscheurende werkelijkheid''.

Dane (1964) is verbonden aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De familie van Van de Hulst heeft hem gevraagd de eerste biografie te schrijven.

Het nationaal onderwijsmuseum zal eind 2014 in het gebouw van de Holland, nabij de tunnel, weer open gaan. Momenteel zit het museum in een tijdelijk onderkomen aan de Nieuwe Haven. Dane, die meer onderzoek doet, is persoonlijk gevraagd door de familie, maar het schrijven van een biografie straalt af om zijn werkgever. Van de Hulst overleed vijftig jaar geleden en wordt daarom deze tijd veel herdacht

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.