Van Horen Zien na een jaar dicht

24 september 2013 door Hennie van der Zouw
Van Horen Zien na een jaar dicht

DORDRECHT - De Dordtse winkel Van Horen Zien aan de Nieuwstraat 44 sluit na zaterdag 19 oktober de deuren. De zeven creatieve ondernemers zullen daarna nog actief blijven in Dordrecht, maar niet langer via de winkel samenwerken.

,,Ons doel was om te laten zien hoeveel mooie producten er in Dordrecht worden gemaakt en creatievelingen uit de stad met elkaar in contact te brengen. Dat is de afgelopen maanden goed gelukt. Omdat we naast de winkel allemaal onze eigen werkzaamheden hadden, merkten we de laatste maanden dat we door tijdgebrek de activiteiten voor de winkel niet altijd de aandacht konden geven die we wilden,’’ legt initiatiefnemer Jasper Stamm uit.

Bij Van Horen Zien werken vormgeefster Elvira Oomens, meubelmaker Maarten Mostert, kunstenaar Bram Verbrugge, fotografe Ilse van Driel, pianostemmer Jaap van Diepenbrugge, dichteres Jacoline de Heer en evenementenplanner Jasper Stamm samen. Dat leverde een moderne mix van creaties en ideeën op en onverwachte kruisbestuivingen tussen de verschillende disciplines. Er werden bovendien ambachtelijke en kunstzinnige artikelen van Dordtse bodem verkocht en in de avonden en weekenden werden er pianoconcerten, poëzieavonden en creatieve workshops gegeven.

De zeven ondernemers organiseerden in wisselende samenstelling verschillende evenementen zoals het Openlucht Pianoconcert op het Beverwijcksplein, Pluk de Markt, de Dordtse Dag van de Poëzie en de Dordtse graffiti jam. Dergelijke activiteiten zullen in de toekomst ook georganiseerd worden, beloven de Dordtenaren. ,,Het was een druk en ontzettend mooi jaar vol interessante ontmoetingen en creatieve activiteiten. Hoewel de winkel sluit, zullen Dordtenaren nog genoeg van ons horen. Dordrecht is nog niet van ons af,’’ zegt Stamm.

Zo startte hij met Van Driel het bedrijf WIJ op. Mostert staat van 15 tot en met 17 november op D(esign)Day in Maastricht en zal naast de werkzaamheden voor zijn bouwbedrijf kunstzinnige meubels blijven produceren. Verbrugge richt zich op enkele exposities, waaronder een tentoonstelling met portretten van muzikanten in Merz. Een deel van het team wil doorgaan als creatief lab en zal vanuit een gezamenlijke werkplek workshops, evenementen, creatieve interacties en een pop up galerie opzetten. Ook dan worden verschillende disciplines vertegenwoordigd: grafiek (Elvira en Sylvia Vis R), fotografie (Evelyn), beeldende kunst (Lisa), schrijven (Jacoline) en vormgeving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.