14e Editie Keramiekmarkt op het Statenplein

25 september 2013 door Hennie van der Zouw
14e Editie Keramiekmarkt op het Statenplein

DORDRECHT - Zondag 6 oktober is het duimen voor mooi herfstweer. Op die dag is Dordrecht de plaats waar keramisten uit heel Nederland en Belgie bezoekers laten genieten van hun kunstwerken. Het is alweer de 14de editie van deze ambachtelijke markt maar de eerste die het nieuwe bestuur van de Stichting Keramiekmarkt Dordrecht organiseert. Gelukkig had het oude bestuur nagenoeg perfecte draaiboeken klaarliggen, maar de vertrouwde lokatie op het Hof staat op dit moment in de steigers. Daarom is er uitgeweken naar een passend alternatief op het Statenplein.

“We zullen de vertrouwde omgeving wel missen”, aldus Gerreke van Veen, voorzitter van de Stichting. “Het Hof is een prachtige lokatie waar de historie van afspat. Gelukkig biedt het Statenplein wel andere voordelen, zoals bereikbaarheid en ruimte, terwijl de mooie gevels van de Nieuwstraat ook nog goed in het zicht zijn.” Zij is ook blij met de ondersteuning die de gemeente bood met de keuze en de inrichting van deze lokatie. “Het bureau van Dordrecht Marketing heeft veel met ons meegedacht om alles vlekkeloos voor te kunnen bereiden.” Niet voor niets was Dordrecht Evenementenstad van het jaar in 2012!

Bezoekers kunnen deze dag van 11.00-17.00 uur genieten van ruim 50 keramisten, demonstraties en workshops voor en met kinderen (maar volwassenen mogen ook aanschuiven). Centraal staat de ontmoeting en het gesprek met de kunstenaar, maar de koopprikkel zal zeker geraakt worden omdat voorzien wordt in een groot aanbod van verschillende technieken en stijlen in alle prijsklasses.

De keuze voor de eerste zondag van de maand is natuurlijk geen toeval. “Het kunstrondje Dordt biedt natuurlijk nog meer gelegenheid om rond te kijken in onze mooie binnenstad”. Penningmeester Bert Braanker prijst zich dan ook gelukkig dat de horeca rondom het Statenplein de meerwaarde van dit evenement al jaren onderkent en dat inzicht ook omzet in een stukje (financiele) support. “Café ’t Peerdt verzorgt ons met een lekker bakje koffie of thee, terwijl restaurant Zest de lunch voor haar rekening neemt. Uiteraard zijn de terrassen rondom het Statenplein open zodat bezoekers in het zonnetje kunnen toekijken naar de pottendraaiers”.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.