Kippen wegen en koeien trakteren tijdens Dierendag bij Weizigt

26 september 2013 door Eva Baars
Kippen wegen en koeien trakteren tijdens Dierendag bij Weizigt

DORDRECHT -  Vrijdag 4 oktober is het Dierendag en op Stadsboerderij Weizigt zal dit zeker niet ongemerkt voorbij gaan. De dieren worden op deze dag nog eens extra in het zonnetje gezet en verwend met wat lekkers. Ook de bezoekers worden getrakteerd, er worden namelijk allerlei leuke doe-activiteiten georganiseerd op en rondom de Stadsboerderij.

“Hoeveel eet een geitje eigenlijk op een dag en is dat vergelijkbaar met wat ik eet?” “Hoeveel zou een koe wegen en hoeveel zwaarder is die koe dan dat ik ben?” De antwoorden op deze, en andere, vragen ontdekken kinderen tijdens Dierendag bij Weizigt. Verspreid over het terrein worden kinderen uitgedaagd om na te denken over voeding in relatie tot zichzelf en de dieren op de Stadsboerderij. Ook wordt aandacht besteed aan de producten die de dieren leveren. Welk dier geeft ons wol en van welke dieren drinken we de melk? Omdat het natuurlijk wel Dierendag is mogen de bezoekertjes de dieren ook wat lekkers geven, aan hen is het ook om te bepalen of dit dan een snoepje of koekje of juist iets heel anders gaat zijn.

In het informatiepunt kunnen kinderen een leuke kleurplaat halen en materiaal voor extra activiteiten op het terrein lenen. Daarnaast kan er ook nog geknutseld worden met cliënten van Gemiva. Kortom, een heleboel leuks waarbij de kinderen ook nog van alles leren over de bewoners van de boerderij.

De activiteiten starten om 13.00 uur ’s middags en zullen tot ongeveer 17.00 uur duren en allemaal plaats vinden in en rondom de Stadsboerderij. Deelname is gratis en de activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.