Nationaal Medisch Museum NMM opent binnenkort zijn deuren

27 september 2013 door Hennie van der Zouw
Nationaal Medisch Museum NMM opent binnenkort zijn deuren

DORDRECHT - Het Nationaal Medisch Museum, gelegen in een centraal gelegen toeristisch gebied, recht tegenover het stadhuis van Dordrecht, heeft als doel de taboe te doorbreken van de wereld van de burgergezondheidszorg (ziekenhuizen, tandartsen e.d.), door de medische wereld op een gepaste ludieke en leuke wijze aan de burgers te presenteren.

De medische wereld wordt hier met een knipoog benaderd. We nemen de mensen op een lichtzinnige wijze mee van medisch toen naar nu. Medisch gerelateerde items zullen glimlachend worden herkend of juist vol verbazing ontvangen worden door de toegankelijke en unieke presentatievormen.
Het Nationaal Medisch Museum is bestemd voor het zeer brede publiek en de wijze van presentatie is geheel uniek en nieuw in Nederland.
Karikaturen van dokters, leuke prenten, grote oude spuiten, amputatiezagen, authentieke, omgebouwde röntgenlichtbak met een futuristische animatietechniek en nog vele andere medisch gerelateerde items zijn op unieke, vaak humoristische wijze gepresenteerd. De rode draad in het
gevoel zal zijn dat u blij bent dat u nu leeft!

De kinderen kunnen zich vermaken in echte doktersjasjes en stethoscopen en er is een poppendokterhoek, waar zij zelf aan een dokterstafel de dokter zijn. Dordrecht brengt in Nederland, door de komst van het Nationaal Medisch Museum, op unieke wijze de gezondheidszorg dichter bij de burger.

Deuren open voor het algemene publiek:
Vanaf maandag 28 oktober aanstaande opent het museum haar deuren voor het algemene publiek. Voor de openingstijden en overige informatie, zie www.medischmuseum.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.