Andreaskerk viert 50 jarig jubileum

30 september 2013 door Steven van der Kruijff
Andreaskerk viert 50 jarig jubileum

DORDRECHT - Afgelopen zondag 30 september was een feestelijke dag voor de gemeente van de Andreaskerk Dordrecht. De kerk vierde deze dag haar 50 jarig bestaan. Op 25 september 1963 werd het in Wielwijk gevestigde gebouw geopend.

Na de jubileumdienst, waarin de wijkpredikant ds. Van den Houten voorging, waren diverse activteiten georganiseerd. Zoals een preekbespreking, zingen met de muziekgroep, een quiz en een vossenjacht voor de kinderen. Ook hadden de gemeenteleden foto's en andere herinneringen ingezonden die een mooie terugblik gaven van de afgelopen vijftig jaar.

Ds. Van den Houten gaf aan dankbaar te zijn dat de Andreaskerk dit jubileum mag vieren. Naast de feestelijkheden werd ook stilgestaan bij de dingen die niet altijd goed zijn gegaan,de secularisering is ook in de Andreaskerk niet onopgemerkt gebleven. Desondanks mag de klok elke zondagmorgen nog luiden en velen weten dan hun weg naar 'de Andreas' te vinden.

Meer over het jubileum van de Andreaskerk op: www.andreaskerk.com/jubileum

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.