Gewaagd Experiment: 'Raad in de Tuin'

30 september 2013 door Hennie van der Zouw
Gewaagd Experiment: 'Raad in de Tuin'

DORDRECHT - De gemeenteraad Dordrecht deed op dinsdag 24 september een gewaagd experiment. De raad vergaderde in de tuin van het Dordrechts Museum. Zoals in veel gemeenten is het bezoek aan een raadsvergadering in het stadhuis een te hoge drempel voor veel inwoners. Daarom onderneemt de raad regelmatig activiteiten om het contact met de stad te leggen.

Het vergaderen in de tuin leidde direct tot discussie op twitter over kosten en noodzaak. Voor deze vergadering is een extra bedrag van
€ 1800,- uitgegeven om op deze bijzondere locatie te kunnen vergaderen.

Het weer werkte mee en de ook de vergaderduur bleef beperkt tot de middag zodat een mager zonnetje het vergaderen nog aangenaam maakte. Bij slecht weer zou worden uitgeweken naar een zaal in het museum, maar dat bleek niet nodig. Diverse toevallige voorbijgangers schoven aan op de publieke tribune of spraken hun waardering uit.

De griffier Merel van Hall blikt tevreden terug: “Vanzelfsprekend is het even wennen om op een andere plek te vergaderen. Het debat was er niet minder om. En het maakt de raad heel erg zichtbaar. Het Dordrechts Museum was een prachtige locatie om te vergaderen. Wij gaan dit evalueren en kijken of de opbrengst de meerkosten rechtvaardigt.”

De gemeenteraad van Dordrecht treedt op diverse manieren naar buiten. Eerder in september nog met de Raad op straat, waarbij raadsleden met inwoners in gesprek gingen in ‘huiskamers’ die in het centrum waren ingericht. Ook bezoeken raadsleden bedrijven en organisaties of verzorgen zij lessen op scholen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.