Schaduw Postkantoor krijgt steun van raadsfracties

20 januari 2010
Schaduw Postkantoor krijgt steun van raadsfracties

DORDRECHT - Het is een hele tijd schijnbaar stil geweest rond het plan voor een schaduw van het postkantoor en de andere bebouwing op het Bagijnhof. Maar schijn bedriegt. Achter de schermen is heel wat gebeurd. De afgelopen maanden is het plan in Pictura gepresenteerd voor een aantal gemeenteraadsleden, Nadat de Dienst Stadsontwikkeling negatief geadviseerd had aan B & W, is B & W aangeboden ook aan hen het plan nog eens uit te leggen. Het college reageerde daar niet op en volgde het advies van Stadsontwikkeling.


Vorige week gaf de gemeenteraad aan initiatiefnemers Jaap Bouman en Theun Okkerse nogmaals de mogelijkheid om in de agendacommissie het plan te presenteren. Met foto's en tekeningen werd het schaduwplan uit de doeken gedaan. Daar werd al duidelijk dat het plan bij de raad wel op heel wat steun kon rekenen.

Gisteren, in de adviescommissie, bleek dat alle raadsfracties voor het plan waren. "Leuk, mooi initiatief, rechtdoen aan de geschiedenis", de raadsfracties waren unaniem voor het schaduwplan. Omdat de vergadering uitliep en wethouder Spigt niet alle vragen kon beantwoorden, is besloten begin februari nogmaals over het plan te praten. Maar belangrijk is dat alle gemeenteraadsfracties er net zo over denken als heel veel Dordtenaren: het schaduwplan van Theun Okkerse verdient het om uitgevoerd te worden.

Meer informatie:
www.geefdordrechtzijnpostkantoorterug.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.