Dordrecht moet extra gaan bezuinigen

02 oktober 2013
Dordrecht moet extra gaan bezuinigen

DORDRECHT - (bron RTV Rijnmond) Dordrecht moet drie miljoen euro per jaar extra bezuinigen. Dat blijkt uit de doorberekening van de plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekendmaakte. Komend jaar laat de begroting nog een klein overschot zien, mede dankzij een risicoreservering van anderhalf miljoen euro.

In de jaren daarna moet wel gekort worden. Burgemeester en wethouders maken volgende week bekend hoe. Vast staat dat er bezuinigd zal worden op regionale samenwerking en diensten zoals GGD, brandweer en veiligheidsregio.

Ook zal het aantal ambtenaren via natuurlijk verloop verder inkrimpen. Bij de gemeente Dordrecht werkten enkele jaren geleden nog 870 mensen. Dat zijn er nu 590. Het gaat om 170 ambtenaren, die nu werken bij diensten die werken voor alle zes Drechtsteden, en een inkrimping van 110 fte's. Met de nieuwe bezuiniging van zeven ton vervallen er weer tien arbeidsplaatsen.

Volgens financieel wethouder Bert van de Burgt gaat 40 tot 45 procent van het Dordtse geld naar "verbonden partijen". Dat zijn regionale diensten en het regiobestuur. Daarop zou al 4,5% gekort worden, maar dat wordt vanaf 2015 het dubbele. De exacte plannen worden op 9 oktober bekendgemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.