Aandacht voor fietsendiefstallen in Dordrecht

03 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Aandacht voor fietsendiefstallen in Dordrecht

DORDRECHT - De politie vraagt naar aanleiding van fietsendiefstallen in Dubbeldam en Stadspolders aandacht voor verdachte situaties. Ziet u iets verdachts? Bel dan meteen 1-1-2, zodat agenten direct poolshoogte kunnen nemen.

In de afgelopen vier weken hebben er meerdere fietsendiefstallen plaatsgevonden in Dordrecht. Enkele getuigen zagen daarbij twee verdachten die samen op een scooter aan kwamen, waarna één van hen afstapte, een fiets pakte en deze verderop verstopte of uit het zicht wegzette. In een aantal gevallen vonden agenten de verstopte fietsen en konden ze deze aan de eigenaar teruggeven. De dieven werden echter niet aangetroffen.

Dankzij alerte getuigen kon de politie een paar dieftallen voorkomen. Ziet u iets opvallends of vertrouwt u een situatie niet, bijvoorbeeld als u iemand ziet die een fiets draagt of die gestalde fietsen inspecteert? Bel dan meteen 1-1-2, zodat agenten direct poolshoogte kunnen nemen.

Voorkomen
De politie zal altijd uw aangifte opnemen, maar het is beter om diefstal te voorkomen. Dit kunt u doen door uw fiets op slot te zetten, bij voorkeur met twee verschillende sloten. Bevestig een slot aan een vast object, zoals een paal of een hek, om het een potentiële dief extra lastig te maken. Hij zal dan op zoek gaan naar een makkelijker prooi. Staat uw fiets in uw tuin of schuur? Sluit deze dan ook af met een hek of deur en doe deze op slot.

Hoewel de politie enkele tientallen meldingen van fietsendiefstal heeft opgenomen is het mogelijk dat meer mensen slachtoffer zijn geworden. Bent u slachtoffer geworden van een fietsendief? Doe dan altijd aangifte en vergeet daarbij niet het framenummer te vermelden, want hieraan kan een agent een gestolen fiets herkennen. De politie raadt aan het framenummer op te schrijven en te bewaren, voor het geval u ooit aangifte moet doen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.