Veel aandacht in Kerk op Dordt voor Milly Boele

01 april 2010

DORDRECHT -In het kerblad van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) - oplage 7500 exemplaren - wordt veel aandacht besteed aan de dood van Milly Boele. Ze werd op 10 maart vermoord. Haar dood schokte Nederland. Veel predikanten reageren onder hun wijkberichten op dat verschrikkelijke nieuws. De familie was immers via de Gereformeerde kerk lid van de PKN en hoorde tot de Ontmoetingskerk in Sterrenburg.

Ds. G. van Wijk (Augustijnenkerk) schrijft geschokt te zijn na de ontknoping van het drama dat ordrecht lange tijd gevangen hield. ,,Wij leven van harte mee met de familie Boele". Hij zet ook een kanttekening bij de kwaliteit van de samenleving. Ds. P. Molenaar (Pauluskerk) vraagt zich af in welke samenleving zijn we als mensen beland waar zulke vreselijke dingen gebeuren.

,,Er is heel veel nood." Ds. N.W. van den Houten (Andreaskerk) schrijft dat het belangrijk is geweest dat de Ontmoetingskerk open was. ,,De kerk als plek om te schuilen," De predikanten van Sterrenburg (Ontmoetingskerk) besteden ook onder de eigen wijkberichten met veel gevoel en respect aandaccht. Ds. Riet Boogaard heeft een in memoriam Milly Boele toevertrouwd aan haar wijkbericht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.